четвер, 28 березня 2013 04:40

Снігова стихія довела, що "Моя хата скраю" минає — Портников

Снігова стихія довела, що "Моя хата скраю" минає — Портников
Віталій Портников. Фото: tvi.ua

Епоха прислів'я "Моя хата скраю" завершується. Активність людей під час боротьби із наслідками негоди засвідчила, що в Україні міцніє громадянське суспільство.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив журналіст і телеведучий Віталій Портников.

Портников, зокрема, вважає, що активність киян під час подолання наслідків снігопаду свідчить про завершення доби громадської байдужості.

"Діяльність громадських організацій – це справи, про які ми чули: поміч швидкій допомозі, створення організацій, які можуть щось зробити у кризовий момент, сприяння розвитку суспільства", - зазначив журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врятовані породілля та африканські тварини — як у Києві ентузіасти боролися зі сніговою стихією

За його словами, до цього часу ми мали імітоване політичне життя і мали імітоване громадянське.

"Зараз ми бачимо, як на наших очах справжнє громадянське життя починає відновлюватися. Це дуже важливо!" - переконаний експерт.

Він наголосив, що більшість людей не вважає себе активістами, але водночас просто роблять реальну роботу.

"Це свідчить про те, що є в нашій країні, в Києві люди, які дозрівають до того, що вони відповідальні не тільки за свою квартиру. Завершується, на щастя, довга епоха українського прислів'я "Моя хата скраю", – підсумував Портников.

Зараз ви читаєте новину «Снігова стихія довела, що "Моя хата скраю" минає — Портников». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі