субота, 01 грудня 2018 09:41

Снігопади та мороз до мінус 16: як здивує погода в перший день зими

Снігопади та мороз до мінус 16: як здивує погода в перший день зими
1 грудня складна погода охопить значну частину України Фото:volyn24.com

У суботу, 1 грудня, в Україні, крім західних областей, очікується погіршення погодних умов.

У Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Кіровоградській, Дніпропетровській, Полтавській, Черкаській, Харківській областях прогнозується місцями сильний сніг, повідомляє Укргідрометцентр.

Упродовж дня в Приазов'ї очікується мокрий сніг з дощем, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу. На дорогах країни ожеледиця.

Вітер східний з переходом на Правобережжі на південний, 5-10 м/с, вночі у східних, Запорізькій і Херсонській областях пориви 15-20 м/с, хуртовини.

Температура вночі 4-9° морозу, на заході країни 11-16°, у Карпатах до 20°; вдень 2-7° морозу, в Приазов'ї близько 0°.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незначний сніг та температурні гойдалки: якою буде погода в грудні

У Києві також буде падати сніг. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 7-9°, вдень 4-6° морозу.

Про погіршення погодних умов у своєму Facebook також повідомила синоптик Наталка Діденко.

"1 грудня складна погода охопить значну частину України - сніг, поривчастий вітер, на півдні, на південному схрді, де температура буде вища, мокрий сніг, ожеледь, налипання мокрого снігу. Опади утримаються хіба що на Заході, там переважно буде сухо, щоправда, поступившись місцем сильнішим морозам. А хмарність циклону прикриє більшу частину нашої території від можливих надморозів", - пише Наталка Діденко.

30 листопада на Закарпатті температура повітря місцями опустилася до позначки -22°C. Поблизу селища Ясіня Рахівського району температура станом на 6:00 опустилася до рекордної позначки -21.3°C, повідомляють дані гідрологічної станції Басейнового управління водних ресурсів річка Тиса.

Зараз ви читаєте новину «Снігопади та мороз до мінус 16: як здивує погода в перший день зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі