вівторок, 08 червня 2010 14:26

ЗМІ порівняли Саркозі з Наполеоном

ЗМІ порівняли Саркозі з Наполеоном

Президент Франції Ніколя Саркозі, у якого, як пише Telegraph, "є проблеми у вертикальному вимірі", розпорядився не брати на роботу високих охоронців, незважаючи на їх очевидну перевагу над коротунами у разі замаху. Джерело в поліції підтвердило кореспонденту газети Le Parisien, що професіонали високого зросту не мають шансів бути задіяними на цій важливій державній роботі.

Як відомо, президент Саркозі надзвичайно чутливий до проблеми маленького зросту (165 см). Навіть Наполеон був трішки довшим, відзначають ЗМІ. Карла Бруні виглядає вищою за свого чоловіка, навіть коли вона надягає туфлі на низькому каблуці. Для того, щоб виключити цю візуальну незручність, Саркозі носить спеціальне взуття з підкладками.

Крім того, його кілька разів ловили на тому, що він стає навшпиньки, щоб бути врівень з іншими світовими лідерами. А нещодавно, в дні святкування висадки союзників у Нормандії, Ніколя Саркозі навіть використовував спеціальну підставку, щоб не виглядати принижено поруч з президентом США Бараком Обамою.

Єлисейський Палац, зрозуміло, все спростовує, але самі охоронці підтверджують, що їх відбирають за одним принципом: не бути вищими за президента.

Ця новина підлила гасу в незатухаючого вогню критики і глузувань. Карикатуристи обожнюють зображати Саркозі карликом. А в квітні вибухнув справжній скандал. Одна німецька фірма, рекламуючи "Сітроен С 3", використала такий текст: "Будьте як мадам Бруні, візьміть маленьку французьку модель!" Прес-служба французького президента виступила тоді з пересторогою. Сама Карла Бруні зробила вигляд, що не помітила випаду, побоюючись роздування скандалу і збільшення доходів винахідливої фірми.

ВРН

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ порівняли Саркозі з Наполеоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі