пʼятниця, 25 грудня 2009 11:40

Слова Кадирова неправильно зрозуміли - шеф Reuters

Слова Кадирова неправильно зрозуміли - шеф Reuters

Московське представництво агентства Reuters, яке опублікувало інтерв"ю президента Чечні Рамзана Кадирова, заявило, що автори низки публікацій в інтернеті перекрутили зміст того, що писало агентство і говорив президент Чеченської Республіки.

Про це РИА Новости заявив шеф бюро Reuters в Росії і СНД Майкл Стотт.

За його словами, Кадиров в інтерв"ю говорив, що Росії потрібна стратегія захисту нападом, і Москва має проводити активнішу політику. "Треба нападати - якщо тебе не залишають у спокої, - сказав Кадиров, додавши, що жодній людині не бажає війни і хоче, "щоб усі ми жили мирно, дружно". Тим часом, у деяких ЗМІ з"явилися повідомлення, що Кадиров "закликав покінчити з Україною та Грузією, яких він вважає агентами впливу Заходу", та "атакувати їх".

"Московське представництво Reuters повідомляє про своє крайнє здивування коментарями, які з"явилися в інтернеті 24 грудня після публікації інтерв"ю Кадирова", - заявив Стотт.

"Перш за все, посилання на газету Daily Telegraf як на джерело цього інтерв"ю, не відповідають дійсності. Це видання передрукувало наш матеріал, вказавши, що інтерв"ю взяте агентством Reuters", - сказав Стотт.

"Ми розчаровані тим, як було використано інтерв"ю, дане Кадировим агентству Reuters. Висловлювання, які були використані рядом ЗМІ, вирвані з контексту, неправильно інтерпретовані і не відповідають суті того, що говорив президент Чечні", - сказав Стотт.

"Ми попросили ЗМІ виправити свої повідомлення і сподіваємося, що вони це зроблять. Інакше ми можемо використати інші методи для захисту свого імені і репутації", - сказав керівник бюро.

В інтерв"ю, розміщеному на сайті Reuters, слова Кадирова звучать так: "Вони не заспокояться. Я от як думаю - я вважаю себе військовим стратегом - я вважаю, треба Росії як державі розробити стратегію - нападати треба. Якщо держава нападає, не треба оборонятися, треба нападати на державу, щоб їх заспокоїти. Тільки тоді Америка заспокоїться", - сказав чеченський керівник.

"А так, Грузія, Південна Осетія, Україна - це все продовжуватиметься і продовжуватиметься. Це зайва хвороба для Росії, навіщо завжди хворіти, якщо можна викоренити це раз і назавжди. Ми - велика держава, у нас є все. Є армія, є техніка. Треба нападати - якщо тебе не залишають у спокої, не треба оборонятися, треба нападати на держави і на що хочеш - щоб жити спокійно. Вони нас так просто не залишать. І ми для цього готуємося, і жартувати з нами, гратися ми нікому не дозволимо".

Зараз ви читаєте новину «Слова Кадирова неправильно зрозуміли - шеф Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі