понеділок, 13 липня 2020 15:28

Слідчі перекрутили: чому чоловік Кузьменко говорив про самогубство

Слідчі перекрутили: чому чоловік Кузьменко говорив про самогубство
На записі Петро Киян говорив, що хоче застрелитися. Причиною були проблеми з грошима

Цивільний чоловік підозрюваної у вбивстві Павла Шеремета Юлії Кузьменко говорив про суїцид не через смерть журналіста, як це на брифінгу представила поліція, а через фінансові проблеми.

Поліція представила на брифінгу не повну розшифровку розмови Петра Кіяна і бійця 95-ї бригади Влада Грищенка, пише "Бабель".

На записі Кіян говорив, що хоче застрелитися. Причиною були проблеми з грошима - він вліз у борги і боявся остаточно зіпсувати відносини з Юлією Кузьменко. Кіян сказав Грищенку, що Юля дізналася про його борги, і він не знає, де взяти кошти. Грищенко його заспокоював та просив не робити дурниць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник Авакова збрехав - Bihus

"На брифінгу заступник голови Нацполіції Євген Коваль представив лише частину розшифровки розмови, без згадки ситуації з боргами", - пише видання.

Він також розповів, що після розмови Кіяна з Грищенком, поліції "довелося, ризикуючи таємницею слідства, виїжджати в лісопосадку, куди попрямував Кіян [...] з кульочками і ножичками під виглядом грибників за ним бігати по колу, не даючи йому вчинити самогубство".

26 жовтня, наступного дня після розмови з Грищенком, Кіян дійсно їздив до лісу, але разом з Кузьменко - вони гуляли і збирали гриби. Про спроби самогубства у матеріалах зовнішнього спостереження нічого не сказано.

Лікаря Юлію Кузьменко, ветерана АТО Андрія Антоненка та військову медсестру Яну Дугарь підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета у липні 2016 року. Про їхнє затримання повідомили 12 грудня торік на пресконференції. 10 червня про готовність взяти на поруки Кузьменко заявила народний депутат, голова партії "Голос" Кіра Рудик. Але в клопотанні було відмовлено.

Зараз ви читаєте новину «Слідчі перекрутили: чому чоловік Кузьменко говорив про самогубство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі