вівторок, 07 липня 2020 10:02

Заступник Авакова збрехав - Bihus

Заступник Авакова збрехав - Bihus
На слова заступника міністра журналісти опублікували статистику. Фото: Facebook-сторінка Геращенка.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко збрехав про те, що на рік кілька десятків правоохоронців несуть покарання за незаконне притягнення людей до кримінальної відповідальності. Про це повідомляє Bihus.Info.

Про кілька дестяків покараних слідчих Геращенко заявив в інтерв'ю у червні, нагадують журналісти.

Цією статистикою заступник міністра аргументував нібито обґрунтованість підозр у "справі Шеремета" щодо Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь. Однак озвучена Геращенком цифра не відповідає дійсності.

У Кримінальному кодексі є стаття, яка передбачає покарання правоохоронців за притягнення до відповідальності завідомо невинної особи – ст. 372. Однак на практиці вона є практично "мертвою" – яка майже ніколи не призводить до обвинувальних вироків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков очолив антирейтинг серед чиновників. Тимошенко - серед політиків

За інформацією Державної судової адміністрації, за період з 2014 по 2019 роки було лише 4 обвинувальні вироки за ст. 372. При цьому усі – 2014 року, одразу після Революції гідності. Коли найбільш активно ініціювали кримінальні провадження за незаконне притягнення майданівців.

2015-2019 рр. взагалі не було жодного обвинувального вироку за цією статтею.

Натомість 2019 року був один виправдувальний вирок за ст. 372.

5 червня під Верховною Радою зібралася громадськість, яка вимагала відставки Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

Учасники акції заявили, що реформа МВС - провалена.

Аваков 7-й рік очолює МВС. Він побив рекорд перебування на посаді серед українських міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Авакова збрехав - Bihus». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі