четвер, 16 січня 2020 10:43

Скриньки з пожертвами та прохання в соцмережах: як шахраї виманюють гроші

Скриньки з пожертвами та прохання в соцмережах: як шахраї виманюють гроші
Експерти радять нікому не повідомляти CVV код вашої банківської картки. У такий спосіб шахраї часто крадуть кошти з карток. Фото: РБК-Україна

Шахраї знайшли спосіб, як викрасти гроші, які люди збирають на лікування рідних. Останні найчастіше це роблять через соціальні мережі.

Спочатку аферисти хочуть дізнатися номер телефону, щоб нібито допомогти. Далі намагаються отримати номер банківської картки та CVV код, пише "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві псевдороботодавці видурювали гроші: показали фото шахраїв

З іншого боку, якщо ви хочете допомогти тому, хто в біді, то кошти найкраще переводити на банківський рахунок, а не кидати у скриньку з пожертвами. Ними часто користуються шахраї.

Перед тим як переказати гроші, в інтернеті треба знайти інформацію про благодійну організацію та її діяльність. Якщо гроші збирають через соціальні мережі, варто переглянути профіль благодійника, пошукати інформацію в інтернеті про телефон або банківський рахунок.

У Києві кіберполіція викрила шахрайську схему фінансових аукціонів із щомісячним обігом $100 тис. Під виглядом торгів на світових фінансових ринках шахраї залучали громадян вкладати гроші, обіцяючи при цьому високий прибуток або гарантоване повернення вкладів. Натомість створювали імітацію торгів, привласнюючи гроші собі.

Зараз ви читаєте новину «Скриньки з пожертвами та прохання в соцмережах: як шахраї виманюють гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі