понеділок, 04 грудня 2023 20:43

Складна ситуація: повідомили новини з передової

Складна ситуація: повідомили новини з передової
За добу відбулось 61 бойове зіткнення. Фото: Генштаб ЗСУ

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Протягом доби відбулось 61 бойове зіткнення, повідомляє Генштаб у зведенні.

Ворог завдав п'ять ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Авіація сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, та два по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ атакували три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два по зенітно-ракетних комплексах та сім артилерійських засобах противника.

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Українські захисники відбили 10 атак ворога у районах Синьківки і Петропавлівки Харківської області. Були авіаційні удари у районах населених пунктів Петропавлівка, Піщане Харківської області та Новоєгорівка Луганської області. З артилерії та мінометів обстріляли близько 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

У районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області та Тернів Донецької області українські війська відбили вісім атак ворога. Росіяни за підтримки авіації намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Спірне, Виїмка Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як збивали російські дрони: відео

Бахмутський напрямок

Сили оборони відбили дев'ять атак противника у районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару у районі Часового Яру. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Ворог за підтримки авіації безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. У районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного Донецької області українські бійці відбили 15 атак ворога. Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Олександропіль Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

У районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області ворог здійснив 14 безуспішних атак на позиції наших захисників. Обстріляли шість населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Були авіаудари у районах населених пунктів Урожайне, Старомайорське Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Сили оборони в районі Роботиного Запорізької області відбили всі атаки противника, який намагався відновити втрачене положення. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Новодарівки, Кам'янського Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику.

У ніч проти 4 грудня противник атакував Україну 23-ма ударними БпЛА типу Shahed-136/131. Росіяни запустили дрони з мису Чауда в окупованому Криму, повідомили у понеділок в Повітряних силах. Також атакували керованою авіаційною ракетою з повітряного простору окупованої Херсонщини.

Зараз ви читаєте новину «Складна ситуація: повідомили новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі