субота, 22 червня 2024 16:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки всього Patriot матиме Україна з урахуванням анонсованих: відповідь Гетманцева

Скільки всього Patriot матиме Україна з урахуванням анонсованих: відповідь Гетманцева
Нещодавно кілька країн-партнерів України, зокрема Нідерланди та Румунія, анонсували надання Україні додаткових систем ППО Patriot. Фото: Getty Images

Нещодавно кілька країн-партнерок України, зокрема Нідерланди та Румунія, анонсували надання Україні додаткових систем ППО Patriot.

Після виконання партнерами своїх обіцянок загалом Україна матиме сім таких систем протиповітряної оборони. Про це розповів голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Румунія передасть Україні Patriot

Він уточнив, які саме країни допомагають закрити небо нашої держави для захисту від російських ракет:

• Німеччина - три системи;
• Нідерланди - одна система;
• Нідерланди спільно з неназваною державою-партнером - одна система;
• Румунія - одна система;
• США - одна система.

"Однак сім систем - це мінімум, враховуючи розміри нашої держави і продовження систематичного ракетного терору з боку Росії. Щоб надійно закрити небо - нам потрібно більше, і ми сподіваємось, що нас почують", - додав Гетманцев.

Нідерланди спільно ще з однією державою передадуть Україні систему протиповітряної оборони Patriot.

Яка ще країна допоможе з постачанням системи - невідомо. Про це 21 червня повідомила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, передає ANP.

Оллонгрен у п'ятницю підтвердила, що Нідерланди знайшли компоненти, з яких можна сформувати систему ППО Patriot. Вона відмовилась говорити, яка саме країна допоможе з постачанням системи.

Зараз ви читаєте новину «Скільки всього Patriot матиме Україна з урахуванням анонсованих: відповідь Гетманцева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі