пʼятниця, 14 лютого 2020 00:18

Скільки українців виступають за візи з Росією - опитування

Скільки українців виступають за візи з Росією - опитування
56% росіян і 48% українців – вважають, що обидві держави повинні бути з відкритими кордонами, без віз і митниці

За останні чотири місяці росіяни і українці стали гірше ставитися один до одного.

Про це свідчать дані спільного дослідження "Левада-центру" і Київського міжнародного інституту соціології, передає Радіо Свобода.

Близько половини росіян – 47% негативно ставляться до України. Про позитивне ставлення заявили 42% російських респондентів. До Росії негативно ставляться 39% українців, майже половина – позитивно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців незадоволені доходами: опитування

Попереднє опитування соціологи проводили у вересні 2019 року, тоді вони зафіксували рекордне після анексії Криму Росією поліпшення ставлення росіян до України: 56% опитаних заявили тоді, що добре ставляться до сусідньої країни.

В Україні ставлення до Росії також погіршилося. У вересні про хороше ставлення до Росії заявили 54% респондентів.

Також соціологи запитали росіян і українців, якими б вони хотіли бачити відносини двох країн. 56% росіян і 48% українців – вважають, що обидві держави повинні бути незалежними і дружніми – з відкритими кордонами, без віз і митниці. За візи і закриті кордони виступають чверть росіян і 40% українців.

37,3% жителів України розмовляють вдома тільки українською, а 13,5% - тільки російською. Такі дані опитування центру"Соціальний моніторинг" і Українського інституту соціальних досліджень ім. Олександра Яременка.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців виступають за візи з Росією - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі