середа, 11 листопада 2020 13:04

Скільки українців готові виїхати за кордон

Скільки українців готові виїхати за кордон
5,8% громадян готові були б виїхати жити на територію Росії за умови надання громадянства. Фото: pixabay

Переїхати на постійне проживання в країни Європейського союзу і США за умови надання громадянства у жовтні 2020 року погоджувались 27,9% українців.

68,7% респондентів залишилися б вдома, свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Також 5,8% громадян готові виїхати жити на територію Росії за умови надання громадянства, однак 91,7% відмовилися б від такої пропозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оподаткування заробітчан: чим загрожує збільшення суми платежів

За умови виплати $100 тис. кількість українців, які готові поїхати на територію РФ, збільшується до 10,3%. Але 85,9% респондентів не погоджуються виїхати навіть за гроші.

Опитування проводилося протягом жовтня-листопада 2020 року методом CATI. Всього опитали 1502 респондентів по всій Україні, за винятком окупованих Росією територій. Статистична похибка вибірки з імовірністю 0,95 та без урахування дизайн-ефекту не перевищує 2,6%. Після обробки результатів, протягом 5-8 листопада респондентів повторно опитували, щоб поставити кілька додаткових питань. Всього повторно погодилися на інтерв'ю 1083 респонденти.

Для виїзду за кордон українцям пропонують купити довідки про негативний результат ПЛР на Covid-19. Про це розповів комерційний директор "Сінево" Микола Скавронський інформагентству "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців готові виїхати за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі