вівторок, 18 січня 2011 13:44

Шкіль: "22 січня зрозуміємо, чи виїжджати на танках, чи зачекати"

Шкіль: "22 січня зрозуміємо, чи виїжджати на танках, чи зачекати"

22 січня у Львові зроблять живий ланцюг Злуки. Він пройде від пам'ятника Бандері в районі Привокзальної по вулиці Листопадового Чину до пам'ятника Тарасу Шевченку у центрі.

"Усі бажаючі можуть приходити о 10.30 на ці вулиці", - заявив сьогодні під час прес-конференції народний депутат Володимир В'язівський у Львові. Сьогодні у місто з'їхалося семеро нардепів, щоб обговорити збір коштів на добудову пам'ятника Степану Бандері.

Інші нардепи закликали усіх збиратися в цей день на Софійській площі у Києві.

"Будуть ієрархи Української Греко-Католицької Церкви, Української Православної Київського Патріархату, Протестантської, лідери політичних партій, громадські діячі, - повідомив Тарас Стецьків. - Проте ми не виключаємо, що влада готує на цей день провокації".

Депутат заявив про стратегію дій націоналістичних сил: завершити пам'ятник Бандері у Львові до 20-ї річниці Незалежності, провести консолідуючу акцію усіх демократичних сил на Софійській площі у Києві 22 січня, створювати міжпартійний рух опору з режимом нинішньої влади.

"І 22-го ніхто не консолідується, - прогнозує Андрій Шкіль. - Кожен буде рватися до мікрофону і кричати своє. Але зібратися треба всім. І в цей день стане ясно, чи вже виїжджати на танках і топтати, чи ще зачекати. Бо Янукович винен не один. Ми всі винні, що допускаємо до того, що топчуть наші символи. Янукович – лише подразник. Але на відміну від Януковича, нам нікуди тікати. Ми мусимо нарешті бути не квартирантами, а господарями на своїй землі".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Шкіль: "22 січня зрозуміємо, чи виїжджати на танках, чи зачекати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі