середа, 14 лютого 2018 14:20

Сирота Людмила Сірош має горб, що давить на внутрішні органи - потрібна термінова операція

Автор: Фото надане Асею Романюк
  Людмила Сірош потребує невідкладної операції з імплантування, щоб зупинити викривлення хребта
Людмила Сірош потребує невідкладної операції з імплантування, щоб зупинити викривлення хребта

14-річна Людмила Сірош з Ірші Радомишльського району на Житомирщині має ідіопатичний правосторонній S-подібний сколіоз грудо-поперекового відділу хребта 4 ст. Основна дуга – 140 градусів. Це ускладнює роботу внутрішніх органів дівчинки і може призвести до летальних наслідків. Через кілька тижнів дитину планують оперувати в Охматдиті. Вартість операції становить близько 100 тис грн.

"Люда мені племінниця. Мою сестру кілька років тому позбавили батьківських прав. Не лише на Люду, а й на меншого на три роки Юру. Дітей я забрала до себе. Хоч маю ще своїх трьох. Іллі 8 років, Олександр на два роки молодший, а Каті 4 роки. Почала Люду возити на обстеження. Довелося торік оформити опікунство, щоб мати право приймати якісь рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кирилу Хорту з ДЦП потрібна допомога на лікування і опору для повзання

Люда потребує невідкладної операції з імплантування, щоб зупинити викривлення хребта. Дитина майже постійно лежить, піднімається лише на деякий час. Горб давить на внутрішні органи, перетискає нервові вузли. Люді важко дихати, ходити чи сидіти.

Якщо не зробити операцію, дитина не зможе жити. Лікарі кажуть, що перед нею має три тижні лежати на витяжці. Треба зменшити градус викривлення хребта, а лише тоді оперувати. Спинальний імплантант коштує майже 100 тисяч гривень. Чоловік мій працює охоронцем. Старший наший син теж має інвалідність. У нього вроджена вада губи і піднебіння. Для нас сума на операцію є нереальною. Просимо в людей допомоги", - розповіла Gazeta.ua тітка Ася Романюк.

Реквізити для допомоги:

картка ПриватБанку: 4149 4978 4629 7655 або рахунок Ощадбанку: №26257000143465 (Романюк Ася Віталіївна).

Зараз ви читаєте новину «Сирота Людмила Сірош має горб, що давить на внутрішні органи - потрібна термінова операція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі