субота, 31 грудня 2022 15:14

Синоптики повідомили, коли в Україні вдарять морози

Синоптики повідомили, коли в Україні вдарять морози

Незначне похолодання в Україні може бути вже на початку січня.

Значні морози очікуються пізніше. Про це повідомила заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня, передає "РБК-Україна".

За її словами, 5-7 січня нічні температури в Києві можуть впасти до -5°С. Водночас ці розрахунки можуть ще змінитися.

Як зазначила Голеня, в січні неодмінно будуть похолодання і морози.

"Так не може бути, що весь місяць буде без морозів, такого ще не було. Навіть у найтеплішому січні 2007 року після 20 числа відбулося різке зниження температури до 16-20 градусів морозу, на північному сході 23 градуси морозу", – сказала синоптикиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можливі температурні рекорди – якою буде погода 1 січня

Голеня вважає, що цього року "може бути щось подібне".

"Найімовірніше, у другій половині, особливо в останній декаді може буде холодно, з морозами", – зазначила вона.

Заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру також нагадала, що Україна розташована в помірних широтах.

"У нас не може бути місяць чи два тепло. Все одно якісь періоди холодної погоди будуть. Найімовірніше, це буде десь кінець січня чи після 15 січня. Якщо не на Різдво, то на Водохреща має бути і сніг, і мороз", – зазначила Голеня.

У січні 2023 року середня місячна температура в Україні прогнозується в межах 0...-5°С.

Водночас в Криму очікується в середньому +1....2°С, що на 1–1,5°С вище за норму. У східних і північно-східних областях – близько до норми, повідомляє Укргідрометцентр.

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 28–62 мм, у гірських районах Закарпаття та Криму 77–79 мм, що в межах норми (80–120%).

Зараз ви читаєте новину «Синоптики повідомили, коли в Україні вдарять морози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі