пʼятниця, 08 грудня 2023 06:28

Синоптики попередили про небезпеку: прогноз на сьогодні

 

8 грудня в Україні пройдуть сніг і подекуди дощі.

На більшості доріг країни очікується ожеледиця, повідомляє Укргідрометцентр. Оголосили І рівень небезпечності, жовтий.

"Пориви вітру сягатимуть до 15-20 метрів за секунду. На дорогах країни, крім західних областей, ожеледиця; в Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Донецькій областях ожеледь; в Одеській та Миколаївській областях налипання мокрого снігу. Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць", - сказано в повідомленні.

Прогнозується хмарна погода в більшості регіонів, із снігом у північних, Вінницькій і Харківській областях. У центральних, східних і південних частинах країни очікується сніг, дощ та ожеледь. На заході значних опадів не передбачається. У Закарпатті та Прикарпатті місцями можливий туман.

Температура повітря вдень коливатиметься в межах -1...6°С. На інших територіях стовпчики термометрів покажуть від 0 до -5°С. На півдні країни очікується тепліша погода, від 0 до +5°С.

У східних і південно-східних областях пориви вітру можуть сягати 15-20 м/с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Україну насувається сніжний циклон із Туреччини

На Київщині 8 грудня буде хмарно та сніжно. На дорогах також ожеледиця. У Києві вдень стовпчики термометрів покажуть -1...3°С. Синоптики попереджають про небезпечні метеорологічні явища.

У Київській області температура повітря становитиме -1...3°С.

На горі Піп Іван Чорногірський ясно й морозно. Вітер південно-західній 2-3 м/с, а температура повітря становить -8°С, повідомили рятувальники й опублікували атмосферні фото.

Зараз ви читаєте новину «Синоптики попередили про небезпеку: прогноз на сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі