субота, 12 травня 2018 16:31

Синод щодо автокефалії відбудеться за планом - УПЦ КП

Синод щодо автокефалії відбудеться за планом - УПЦ КП
Чергове засідання Синоду очікується наприкінці травня. ФОТО: Укрінформ

Чергове засідання Синоду очікується наприкінці травня, як і заплановано.

Про це повідомив у Facebook речник УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря).

"Поширена в ЗМІ інформація про нібито перенос дати чергового засідання Священного синоду Константинопольського патріархату після перевірки не отримала свого підтвердження. Як і повідомлялося раніше, чергове засідання Синоду очікується наприкінці травня", - зазначив архієпископ Євстратій.

Він порадив усім, хто коментує визнання автокефалії української церкви, враховувати зростання числа провокацій із боку противників позитивного розв'язання справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дурять людей" - чиновники заважають парафіям переходити до Київського патріархату

11 травня релігієзнавець Людмила Филипович повідомила, що дата Синоду Константинопольського патріархату, на якому розглядатимуть питання надання автокефалії православній церкві в Україні, перенесена на червень.

"Дата проведення синоду перенесена на червень. Це, напевно, пов'язано з тим, що Патріарх не дуже добре себе почуває, а, можливо, зі складнощами, які виникли в процесі, як він сказав, консультування з різними православними церквами", - сказала вона. Також Людмила Филипович додала, що всередині Православної церкви існують протистояння і що не всі підтримують автокефалію УПЦ.

Петро Порошенко 17 квітня підписав звернення до Вселенського патріархату з проханням надати томос Української помісної автокефальної церкви. 19 квітня його підтримала Верховна Рада.

Зараз ви читаєте новину «Синод щодо автокефалії відбудеться за планом - УПЦ КП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі