вівторок, 17 квітня 2018 15:05

Порошенко просить Вселенський патріархат про Українську автокефальну церкву

Порошенко просить Вселенський патріархат про Українську автокефальну церкву
Петро Порошенко сподівається на підтримку парламенту у зверненні до Вселенського патріарха. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко підписав звернення до Вселенського патріархату з проханням надати томос Української помісної автокефальної церкви та попросив Верховну Раду підтримати цю ініціативу.

Про це глава держави сказав на зустрічі з керівництвом парламенту та главами фракцій.

"Я як президент прийняв рішення звернутися до Вселенського патріарха, до його святості [Варфоломія] з проханням про надання томосу Української помісної автокефальної церкви. І просив би вас, щоб і парламент підтримав це звернення і зробив це якомога швидше", - сказав Порошенко.

"Дуже сподіваюся, що це рішення буде прийняте до 1030-річчя хрещення Русі (28 липня цього року. - Gazeta.ua)", - наголосив він.

Президент зазначив, що усі єпископи Української православної церкви київського патріархату підтримали створення єдиної Української православної автокефальної церкви.

"Кожен із вас розуміє, що це абсолютно історична подія в історії нашої держави. Це не церковна подія, а подія незалежності України, яка відбувається у дуже непрості часи. Щоб, як у більшості православного світу, ми мали свою єдину церкву... адміністративно незалежну від Москви чи когось іншого... Україна зобов'язана цю церкву створити", - зазначив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священик РПЦ театрально виконав блатняк у трапезній

За результатами минулорічного опитування групи "Рейтинг", 37% громадян підтримують створення Єдиної помісної церкви в Україні, 18% – проти цієї ініціативи, ще 23% заявили, що їм або байдуже це питання, або взагалі не визначилися із відповіддю.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко просить Вселенський патріархат про Українську автокефальну церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі