четвер, 19 березня 2009 13:30

Сім кроків до виходу з кризи

Сім кроків до виходу з кризи
19 березня російський уряд представить новий варіант бюджету на 2009 рік і оприлюднить нову антикризову програму.

Уряд РФ вже визначив сім пріоритетів антикризової програми і має намір запустити її в широке обговорення. Про це заявило джерело в кабінеті міністрів.

На першому місці стоїть пріоритет із соціального захисту громадян. "Публічні зобов"язання перед громадянами виконуватимуться в повному об"ємі", - відзначило джерело. Захист здійснюватиметься як від безробіття, так і по лінії найуразливіших соціальних шарів.

Другим пріоритетом є збереження промислового та технологічного потенціалу економіки.

Третім пріоритетом є активізація внутрішнього попиту з різних напрямків, зокрема і за рахунок імпортозаміщення та за рахунок введення певних преференцій для російських товарів по відношенню до іноземних там, де це можливо і доцільно.

Четвертим пріоритетом є відповідність антикризових заходів довгостроковим пріоритетам розвитку країни, які витікають з концепції довгострокового розвитку Росії до 2020 року.

П"ятим пріоритетом є зниження адміністративних бар"єрів для бізнесу, включаючи протидію корупції та розвитку малого і середнього бізнесу.

Шостим пріоритетом є підтримка національної фінансової системи, включаючи банки, фінансові ринки та небанківські фінансові організації.

Сьомим пріоритетом є проведення відповідальної макроекономічної політики, орієнтованої на показники інфляції, які надійшли в уточненому прогнозі (13-14% в 2009 році).

Окрім цього уряд на засіданні в четвер має намір обговорити змінений прогноз соціально-економічного розвитку РФ на 2009 рік, а також бюджети позабюджетних фондів, а саме Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування.

Джерело відзначило, що в антикризовій програмі уряду будуть узагальнені ті заходи, які були вже реалізовані урядом в жовтні-грудні 2008 року, і дана якісна оцінка їхній реалізації.

Щодо громадського обговорення, джерело відзначило, що уряд припускає запустити його як можна максимально широко, зокрема і на таких майданчиках, як РСПП, "Опора Росії", "Аграрному союзі", а також на регіональному рівні із залученням представників законодавчих органів суб"єктів РФ. При цьому не виключається те, що думки й інших політичних сил, зокрема не представлених в Держдумі, будуть враховані. Він особливо підкреслив, що навіть відомі позиції буде цікаво почути.

За матеріалами Topnews, Росбалт

Зараз ви читаєте новину «Сім кроків до виходу з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі