вівторок, 26 червня 2007 08:56

Північна Корея пообіцяла контрольоване згортання ядерної програми

КНДР пообіцяла, що повністю зглрне свою програму збагачення урану і забезпечить міжнародним інспекторам можливість в цьому переконатися. Як заявив заступник державного секретаря США Крістофер Хілл, повернувшись з свого несподіваного візиту до Пхеньяну, "ми дуже добре про це поговорили, і хоча я не стану говорити подробиць... вони визнали, що всі питання повинні бути вирішені до взаємного задоволення". Він особливо підкреслив, що США не прийняли б умов операції з КНДР, які не вирішують остаточно питання про збагачення урану.

Попередній візит в КНДР американського представника такого рангу відбувся в жовтні 2002 року і закінчився скандалом, що спровокував майже п"ять років кризи у відносинах, - попередник Хілла Джеймс Келлі звинуватив КНДР в наявності секретної ядерної програми, про яку стало відомо американським спецслужбам. КНДР спочатку заперечувала її наявність, але у результаті визнала, і в жовтні 2006 року провела ядерний вибух, хоча щодо ступеня успішності цих випробувань експертам до цих пір не вдається досягти компромісу, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея пообіцяла контрольоване згортання ядерної програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі