неділя, 20 березня 2022 01:55

Серед керівництва "Укроборонпрому" є агенти Кремля - КБ "Луч" поіменно назвав державних зрадників

Серед керівництва "Укроборонпрому" є агенти Кремля - КБ "Луч" поіменно назвав державних зрадників
Генерального директора Романа Забарчука та начальника управління високоточної зброї Андрія Артюшенка з "Укроборонпрому" підозрюють у співпраці з Кремлем. Фото: censor.net

Державне київське конструкторське бюро "Луч" заявило, що серед керівництва "Укроборонпром" є державні зрадники. Такими вважають генерального директора Романа Забарчука та начальника управління високоточної зброї Андрія Артюшенка. КБ "Луч" звернувся до Генерального прокурора з вимогою усунути згаданих осіб від управління в "Укроборонпромі".

Про це повідомляють на сторінці КБ "Луч" у Facebook.

За заявою КБ "Луч", 18 березня Забарчук та Артюшенко за допомогою зброї та катувань намагались дізнатися у в.о. директора ДП "Спецоборонмаш" Сердюка Д.О місцезнаходження ракет та комплектуючих до комплексів "Скіф", "Корсар", "Вільха", "Нептун", а також місцезнаходження підрозділів, які їх отримали. На початку повномасштабної війни Сердюк зміг врятувати та передати до військових формувань України та підприємств військово-промислового комплексу десятки тон боєприпасів та комплектуючих до них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль незадоволений тим, що в Україні дієвий народний спротив - Генштаб

Сердюка під час катувань примушували підписати "покази" та "звіти", текст яких складали Забарчук та Артюшенко. Завдання вивідати інформацію про врятовані боєприпаси, Забарчук та Артюшенко отримали від Генерального директора ДК "Укроборонпром" Юрія Гусєва, згідно заяви КБ "Луч".

"Звертаємося до президента України Володимира Зеленського, Генерального прокурора України Ірини Венедіктової, Голови Служби безпеки України Івана Баканова з закликом терміново усунути російських агентів від управління ДК "Укроборонпром". А також забезпечити охорону керівникам та співробітникам військово-промислового комплексу України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що напередодні у столиці окупанти нанесли авіаудар по КБ "Луч".

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Серед керівництва "Укроборонпрому" є агенти Кремля - КБ "Луч" поіменно назвав державних зрадників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі