пʼятниця, 08 травня 2015 22:47

Сепаратизм докотився до Полтавщини – учасник заходу до Дня пам'яті та примирення
10

Фото: Микола Марченко

У  Миргороді провели тематичний захід до Дня пам'яті та примирення "Пам'ятаємо. Переможемо".

На центральній площі міста розгорнули стенди із історії та сьогодення. На них фото ветеранів другої світової війни та учасників АТО.

"Біля 6 млн українців воювало в лавах радянської армії. 100 000 українців перебувало у лавах Української повстанської армії. Близько 80 000 українців воювало на боці США. Біля 60 000 українців воювало на боці Чехословаччини. 120 000 українців прийняли перший удар гітлерівців у складі польської армії у вересні 1939 року. На жаль, справжньої історії війни ми протягом довгого часу не знали, а користувалися міфологемами. Надходить час згадати це все, бо ми повинні повернути свою історичну пам'ять",– говорить Андрій Фесенко, директор Миргородського краєзнавчого музею.

На захід прийшли як місцеві мешканці, так і відпочивальники курорту. Присутні на заході запалюють лампадки. У багатьох приколені маки, як символ вдячності тим, хто поліг за Україну як у вітчизняній війні, так і на Донбасі.

Ось звучать імена полеглих миргородців у АТО. Серед них Сергій Никоненко, за голову якого терористи обіцяли 450 тис. доларів. Він один був вартий цілого батальйону.

"Миргородці із маками, а в Кременчуці влада прийняла рішення, що ветерани можуть вийти на торжества із колорадськими стрічками. Невже сепаратизм докотився до серця України – до Полтавщини" ,– каже із сумом якийсь чоловік своєму товаришеві.

Після хвилини мовчання присутні прямують до Скверу Слави, де до монумента ставлять лампадки, як пошанування всіх загиблих.

Зараз ви читаєте новину «Сепаратизм докотився до Полтавщини – учасник заходу до Дня пам'яті та примирення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі