неділя, 01 травня 2016 12:00

Сенцов та Кольченко заповнили документи на екстрадицію

Сенцов та Кольченко заповнили документи на екстрадицію
фото: lb.ua

Українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко, яких засудили в РФ, заповнили документи, які необхідні для екстрадиції.

Документи передали в Федеральну службу виконання покарань для подальшої передачі до Міністерства юстиції РФ. Про це повідомив журналіст Радіо Свобода Антон Наумлюк на сторінці в Facebook.

Раніше в Росії анонсували передачу Україні Сенцова і ще трьох громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після отримання українського паспорта Григоришина можна обміняти на Савченко - Голобуцький

Глава СБУ Василь Грицак заявив, що Україна зацікавлена в обміні затриманих російських ГРУшників на незаконно утримуваних в Росії українських громадян. Міністерство юстиції почало переговори про звільнення з російського полону чотирьох українських політв'язнів - Сенцова, Кольченко, Афанасьєва і Солошенко.

Остаточне рішення про передачу політв'язнів приймуть в судовому порядку.

Наразі український режисер Олег Сенцов ув'язнений у російському місті Якутськ. Кримського режисера звинувачують у тероризмі. У травні 2014 року в окупованому Криму представники російської влади затримали українського режисера Олега Сенцова разом з 25-річним Олександром Кольченком, Геннадієм Афанасьєвим і ще кількома українцями.

Нагадаємо, раніше Gazeta.ua повідомляла, що підготовка документів для передачі Україні політв'язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка може тривати до двох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов та Кольченко заповнили документи на екстрадицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі