середа, 11 липня 2012 22:32

Селяни заперечують, що когось виганяли з церкви на Тернопільщині

Селяни заперечують, що когось виганяли з церкви на Тернопільщині
У селі Нараїв лише одна церква, в якій навіть посади такої як "староста" немає. Фото: templesua.jimdo.com

Жителі села Нараїв на Тернопільщині кажуть, із церкви нікого не виганяли через політику.

Як розповів Gazeta.ua сільський голова Євген Здебський, членів партії "Наша Україна" у них взагалі немає.

"У нас офіційно не зареєстрований жоден осередок жодної партії. Таких осередків просто немає. Навіть до виборів ще не встигли організувати. Може, в районі є якісь списки кандидатів, не знаю. А Петро Мандзій із "Нашої України" за все життя один раз у нашому селі був. Звідки він таке взяв – не розумію. У селі всі живуть дружно, ніхто ні з ким не свариться", - повідомив він.

Нараїв розмішений за 74 км від Тернополя. Налічує 1635 жителів. Тут усього одна церква – греко-католицький храм Воздвиження Чесного Хреста.

Парох о. Василь теж зазначив, що нікого з храму не виганяли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Тернопільщині прихильників Партії Регіонів вигнали з церкви

"То є неправдива інформація. Як її можна оцінювати?", – наголосив він.

Медсестра місцевої лікарні Ганна Бай зауважила, що все село обговорює цю новину.

"Ми люди віруючі. На Службу Божу щонеділі ходимо. Як почитали в інтернеті ту інформацію – не можу вам передати, що пережили. Такого не було ні цієї неділі, ні минулої - взагалі. Якби навіть я пропустила відправу, а таке сталося – люди би розказали. У нас на все село одна церква. Навіть посади такої як "староста" у ній немає", - пояснила вона.

Нагадаємо, днями голова Тернопільського обласного осередку "Нашої України" Петро Мандзій заявив, що в селі Нараїв Бережанського району Тернопільщини староста церкви перед Службою Божою зачитав список людей, які за винагороду будуть працювати на Партію Регіонів під час виборів і звернувся до них, щоб покинули храм.

Зараз ви читаєте новину «Селяни заперечують, що когось виганяли з церкви на Тернопільщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі