середа, 31 липня 2019 07:20

Сьогодні в Україні де-факто зародилася диктатура - Саакян

Сьогодні в Україні де-факто зародилася диктатура -  Саакян
Фото: Тарас Подолян

Україна перетворилась у президентсько-парламентську республіку

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить політолог Олег Саакян.

"Одна з найголовніших функцій української інтелігенції - бути імунітетом від найгіршого. Сьогодні в Україні де-факто зародилася диктатура. Чи вона буде в інтересах суспільства, лишається питанням. Інститут парламентаризму в кризі, ми перетворились у президентсько-парламентську республіку", - каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи відмінить нова влада реформи попередників розповів політолог

Але експерт впевнений, що нову владу може контролювати громадянське суспільство.

"В першу чергу маємо звертати увагу на призначення. Треба блокувати ті, що носять корупційні ризики. У разі суспільного резонансу сьогоднішня влада не продавлює свої рішення. Бачимо це на прикладі Одеси (головою Одеської ОДА планували призначити Андрія Андрейчикова. Одеські активісти закидають йому зв'язок з одним із ватажків одеського сепаратизму Ігорем Марковим. Через протести від цієї кандидатури відмовилися. - Країна). Цим треба користуватись. Маємо вимагати формування візій. Навіть найкращий демонтаж має бути контрольованим. Також треба слідкувати за руками. Ключові схеми, на яких влада збагачувалась під час усього періоду незалежності, відомі. Бити по руках, як тільки хтось намагається красти", - каже Саакян.

Повне інтерв'ю з Олегом Саакяном читайте у журналі "Країна" від 1 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в Україні де-факто зародилася диктатура - Саакян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі