вівторок, 28 червня 2016 10:02

Сьогодні українці святкують День Конституції

Сьогодні українці святкують День Конституції
Фото: pustunchik.ua

Сьогодні українці святкують 20-ту річницю Дня Конституції.

День Конституції - державне свято України. Святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції того ж дня 1996 року.

У червні 1996-го депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію. Це сталося на п'ятий рік після проголошення незалежності. Народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня - загалом безперервно 23 години. Під час голосування "за" висловилися 315 парламентарів.

Це єдине державне свято, закріплене в самій Конституції. Україна була останньою з колишніх радянських республік, яка прийняла нову Конституцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 фото маленьких українців до Дня Конституції

Сьогодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Facebook привітав українців зі святом.

"Вітаю всіх українців з Днем Конституції, святом, яке пов'язано з основами нашої державності. Пройшло 20 років з того дня, коли молода незалежна українська держава отримала свою Конституцію. У цій гордості за Україну та віру в її майбутнє, яка переповнювала серця українців в той історичний момент, ми повинні черпати натхнення. Натхнення будувати і захищати нашу Україну як суверенну, незалежну, демократичну, соціальну та правову державу", - написав прем'єр.

Нагадаємо, Gazeta.ua склала список місць, де дешевше провести довгі вихідні.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні українці святкують День Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі