четвер, 21 жовтня 2021 10:54

Ще одна область посилює карантинні обмеження

Ще одна область посилює карантинні обмеження
Бари, ресторани та кафе працюватимуть з 06:00 до 23:00. Фото: pixabay.com

З 23 жовтня на Хмельниччині запровадять додаткові карантинні обмеження у зв'язку з ростом захворюваності на коронавірус.

Область опинилася на порозі червоної зони, заявив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Тюрін на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій 20 жовтня.

З суботи кіоски, магазини, супермаркети, продовольчі й непродовольчі ринки працюватимуть тільки за умов розрахунку - одна людина на 10 кв. м і за наявності в суб'єктів господарювання та їхніх працівників негативного результату ПЛР-тесту або документа про вакцинацію хоча б однією дозою Covid-вакцини.

Перукарні, салони краси, готелі, хостели та інші заклади сфери послуг працюватимуть винятково за умови наявності в працівників актуального негативного результату ПЛР-тесту на Covid-19 або жовтого сертифіката про вакцинацію.

Проведення масових заходів дозволятимуть за умови наявності в організаторів і відвідувачів негативного Covid-тесту або жовтого сертифікату. Аналогічно працюватимуть і заклади культури, кінотеатри, спортивні зали, фітнес-центри й басейни.

Бари, ресторани й кафе працюватимуть з 06:00 до 23:00. Приймати відвідувачів вони зможуть за умови наявності в працівників і відвідувачів негативного результату тестування на коронавірус, проведеного не більш як за 72 год., або документа, що підтверджує вакцинацію хоча б однією дозою вакцини, а також наповненості закладу на 50% із розрахунку не більш як чотири особи за столиком.

Нацполіції доручили створити рейдові групи й забезпечити контроль за виконанням протиепідемічних вимог і дотриманням нових правил пасажирських перевезень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім областей перебувають за крок до червоної зони. Там посилять карантин

З 21 жовтня в Україні почали діяти нові правила пасажирських перевезень. Вони стосуються пасажирів залізничного, авіаційного й автобусного транспорту. Для пасажирських перевезень у межах міста й області Covid-документи не потрібні.

З 23 жовтня Сумська область переходить до червоної зони епіднебезпеки через погіршення ситуації з поширенням Covid-19. Станом на 21 жовтня в червоній зоні перебувають п'ять областей.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна область посилює карантинні обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі