пʼятниця, 13 лютого 2009 13:09

СБУшники в масках затримали зама головного рятувальника Донеччини (ФОТО)
7

Головне управління МНС України в Донецькій області заявляє, що співробітники СБУ вчинили незаконні дії відносно заступника начальника Головного управління МНС України в Донецькій області з питань контрольно-профілактичної роботи Юрія Козленка.

Як повідомили в прес-службі ГУ МНС України в Донецькій області, до кабінету Козленка увійшли 20 чоловіків, які пред"явили посвідчення співробітників СБУ. Вони пройшли відразу за людиною, яка просилася на прийом, тримаючи за руку дитину, закрили двері і впродовж декількох годин перешкоджали кому-небудь зайти в приміщення.

"Навіть адвокат пройшов в кабінет лише за годину наполегливих прохань за допомогою "живого коридору" рятувальників.

На вимогу начальника Головного управління МНС України в Донецькій області Андрія Бондаренка пред"явити документи, на підставі яких працівники служби безпеки проводять на режимній території Головного управління якісь дії, відповіді не було.

"Жодного документа працівники СБУ не пред"явили і навіть в усній формі пояснень не дали ні керівникові найбільшого в Україні підрозділу МНС, ні адвокатові", - сказано в повідомленні.

Під час спілкування зі співробітниками СБУ Козленко відчув себе погано, довелося викликати медиків, які відвезли його в лікарню. Лікарі ухвалили рішення доставити Козленка в реанімаційне відділення лікарні N1 Донецька. Проте на вході в санітарний корпус лікарів і постраждалого вже чекали співробітники СБУ.

За інформацією центру пропаганди ГУ МЧС у Донецькій області, вхід в палату охороняли люди в цивільному одязі. Ні адвокат, ні родичі до Козленка так і не потрапили. Проте, в палату з легкістю потрапили озброєні бійці спецпідрозділу, які забрали Козленка в прокуратуру.

Прес-служба МНС відзначила, що "жодного документа, який давав би право представникам СБУ здійснювати такі дії, більш ніж за 12 годин вищеназваних подій нікому побачити не вдалося". "На адвокатські запити в прокуратуру про наявність ухвали про затримання Козленка прокуратура щогодини відповідала, що такої ухвали не існує", - повідомили в прес-службі.

"Проте, ще в 10 ранку, в.о начальника СБУ Валентин Наливайченко вже розповідав журналістам, запрошеним на екскурсію по приміщенню СБУ на вулиці Володимирській, 35, про те, що заступник начальника управління МНС в Донецькій області затриманий під час отримання хабара у розмірі 150 000 грн.", - мовиться в повідомленні прес-служби МНС.

Центр пропаганди підкреслює, що особовий склад ГУ МНС України в Донецькій області давно знає і поважає полковника Козленка, "як висококваліфікованого фахівця, справедливу і порядну людину". Колектив обласного управління МНС "має намір боротися за те, щоб Наливайченко власноручно вивів "пляму", яку "своїми неправомірними діями прагне начепити на мундир офіцера МНС".

За матеріалом: Прес-служби ГУ МНС України в Донецькій області

Зараз ви читаєте новину «СБУшники в масках затримали зама головного рятувальника Донеччини (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі