вівторок, 14 квітня 2020 20:23

З приходом Зеленського до влади поглибилась політична криза в Україні

З приходом Зеленського до влади поглибилась політична криза в Україні
Андрій Плахонін: В українській політиці сьогодні панує хаос. Фото: Тарас Подолян

Політична криза в Україна почалася ще влітку 2013-го.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів публіцист та блогер Андрій Плахонін.

"Майдан. Інтервенція. Пам'ятаємо, за Порошенка весь час були різні владні перестановки й протести. Два невдалих Кабміни та вдавана стабільність, адже реальної бути не може, поки йде війна, а Крим окупований.
З приходом Зеленського змінилася якість політичної кризи. Побільшало больових точок. Все швидше й швидше ситуація погіршується з кожним днем. Проблеми у владі пов'язані з порожнім місцем у президентському кріслі. З одного боку є монобільшість у Раді і суперпрезидентська республіка. Але вона не діє. Державу очолює людина, яка, можливо, і хоче вчитися, але не виходить. Як бізнесмен Зеленський мав би уміти підбирати кадри. Проте не може навіть грамотно вибрати собі няньок та вчителів", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після Зеленського українська політика радикально оновиться - Плахонін

За його словами, коли у політичній системі координат є нуль на місці президента, порожнину у владі намагається заповнити очільник його офісу.

"Та ця посада навіть не прописана у Конституції. Людина, за яку ніхто не голосував, перебирає повноваження уряду, парламенту, глави держави, маніпулює судами та спецслужбами. Президентське крісло під Зеленським починає хитатись. Глобальна економічна криза та коронавірус погіршують справи. Стара вертикаль і без того була недосконала. Тепер перестає працювати взагалі. З'являються якісь надзвичайні інститути. Так, й Порошенко 2014-го призначав олігархів головами ОДА. Але ж ці посади прописані у законодавстві, межі їх повноважень відомі. А який статус має поділ України між олігархами зараз? Якими законом це врегульовано? Це все наслідок порожнечі на місці президента. Управління ситуацією майже повністю втрачено. В українській політиці сьогодні панує хаос", - додає публіцист.

Повне інтерв'ю з Андрієм Плахоніним читайте у журналі "Країна" від 9 квітня.

Партія "Слуга народу" не відмовилася від державних мільйонів, як про це раніше заявляв її голова, народний депутат Олександр Корнієнко.

Зараз ви читаєте новину «З приходом Зеленського до влади поглибилась політична криза в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі