вівторок, 24 липня 2007 12:27

Рятувальники підняли всі 15 цистерн із жовтим фосфором на Львівщині

Міністерство з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи підняло всі 15 цистерн із жовтим фосфором у Львівській області.

Про це повідомила прес-служба МНС.

"На сьогодні уже закінчено підняття цистерн, які перевернулися під час аварії біля села Ожидів Львівської області, 14 із них уже перебувають у піввагонах, 15-а під порядковим номером 6 зараз проходить останні дослідження, буквально залатали останні тріщини. Уже формується поїзд для відвантаження в Казахстан", - заявив голова МНС Нестор Шуфрич.

Шуфрич повідомив, що ухвалено рішення, за яким цистерни будуть відправлені в єдиному поїзді, з двох сторін його будуть супроводжувати два пожежних поїзди й до 25 липня він повинен відправитися вбік російського кордону для наступного відправлення на казахський завод-виробник.

Також міністр повідомив, що його дуже радує, що за результатами обстеження в потерпілих під час гасіння пожежі рятувальників, а також у медпрацівників, які надавали першу допомогу, фосфор у крові не виявлений, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники підняли всі 15 цистерн із жовтим фосфором на Львівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі