вівторок, 24 липня 2007 11:19

Чи можна перевозити фосфор через Росію стане відомо сьогодні

Гендиректор Укрзалізниці відбув до Москви, де обговорить з президентом РЗД питання перевезення цистерн з фосфором

Генеральний директор Державної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниця" Володимир Козак відбув у вівторок до Москви, де зустрітися з президентом ВАТ "Російські залізниці" Владимиром Якуніним.

Як повідомляє прес-служба "Укрзалізниці" у вівторок, Козак обговорить з російським колегою питання "безпечного і безперешкодного процесу перевезення цистерн із фосфором з України до Росії".

16 липня в Бузькому районі на залізничному перегоні Красне–Броди біля станції Ожидів Львівської залізниці з рейок зійшли 15 цистерн з жовтим фосфором, 6 з яких загорілися (вантажовідправник – Республіка Казахстан (станція Аса), вантажоодержувач – Польща (станція Оклєси).

Планується, що у вівторок, 24 червня, будуть підняті і завантажені на спеціальні залізничні платформи всі пошкоджені цистерни з фосфором, а в середу потяг з цистернами відправиться назад у Казахстан транзитом через Росію.

Козак на прес-конференції в понеділок повідомив, що "Укрзалізниця" вже узгодила умови прийому вантажу з відправником; розроблено і маршрут відправки фосфору назад в Казахстан – вантаж піде в обхід крупних міст у супроводі пожежного потягу.

Львівська залізниця уклала страхову угоду із страховою компанією "Дністер" на перевезення згаданого вантажу. У цілому ж, за словами Козака, вантаж був застрахований тричі, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Чи можна перевозити фосфор через Росію стане відомо сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі