четвер, 05 серпня 2021 14:32

Рятувальники оголосили штормове попередження: де чекати на негоду

Рятувальники оголосили штормове попередження: де чекати на негоду
Дощі прогнозують у більшості областей. Фото: pixabay.com

Через значне погіршення погоди 6 серпня в Україні оголосили штормове попередження.

Удень дощі й грози із градом прогнозують у всіх регіонах, окрім південно-східної та східної частини країни, повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Уночі в західних і Житомирській областях, а вдень у Київській, Вінницькій, Черкаській та Одеській областях очікуються значні дощі. Місцями можливі шквали вітру до 15-20 м/с. Оголосили перший рівень небезпечності, жовтий", - ідеться в повідомленні.

Увечері 5 серпня та впродовж 6 серпня на річках Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей можливе підвищення рівня води. 6-7 серпня в річках басейнів Прута й Сірета, а також притоках Дністра вода підніметься на 0,2-1 м.

У місцях сильних злив можливе формування значного схилового й місцевого стоку. Є загроза формування селевих потоків і зсувів ґрунту. Оголосили другий рівень небезпеки - помаранчевий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужний циклон принесе в Україну погіршення погоди

5 серпня в усій Україні дещо підвищиться температура повітря. Справжня спека триматиметься сьогодні на сході й півдні, де стовпчики термометрів показуватимуть до +33°С. У деяких областях на заході й півночі, а також у Криму очікуються сильні дощі.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники оголосили штормове попередження: де чекати на негоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі