пʼятниця, 01 травня 2020 20:23

Розповіли, як варто змінити правила карантину

Розповіли, як варто змінити правила карантину
Володимир Дубровський: Деякі заходи боротьби з вірусом можуть стати й підтримкою для бізнесу. Фото: Тарас Подолян

Більшість антикризових заходів запроваджувати пізно.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить економіст Володимир Дубровський.

"Із початком карантину треба було надавати допомогу тим, хто найбільше страждає від нього. Можна навіть було надрукувати трохи грошей - це не спричинило б масштабної інфляції, бо обіг грошей в економіці сповільнився. Варто давати компенсації підприємствам, особливо на зарплати. Пропонувати для цього безвідсоткові кредити", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До кінця року ситуацію не вдасться стабілізувати" - наскільки українська економіка впаде через вірус

На його думку, було би правильно переглянути умови карантину.

"Є підприємства, які можуть працювати, не наражаючи на небезпеку робітників. Варто пом'якшувати обмеження щодо громадського транспорту.

Деякі заходи боротьби з вірусом можуть стати й підтримкою для бізнесу. Наприклад, кур'єрська доставка продуктів та інших життєво необхідних речей хворим і літнім людям. Вони не мусили би ходити в магазин, наражати на ризик себе й інших. В Україні є хороші сервіси доставки. Треба провести тендер і за державні гроші долучити їх до цієї програми", - додає експерт.

Повне інтерв'ю з Володимиром Дубровським читайте у журналі "Країна" від 30 квітня.

Столичний метрополітен почне працювати лише після відповідного рішення Кабінету міністрів. Про це на брифінгу повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як варто змінити правила карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі