четвер, 26 квітня 2018 00:56

Розповіли, скількох журналістів побили від початку 2018 року

Розповіли, скількох журналістів побили від початку 2018 року
В Україні зафіксували 21 випадок побиття журналістів. Фото: IPnews

Національний союз журналістів України за 2018 рік зафіксував 21 випадок побиття журналістів.

"Оприлюднено звіт про побиття журналістів у першому кварталі 2018 року, який засвідчує зростання фізичної агресії щодо журналістів при виконанні ними професійних обов'язків за перші три місяці. Відтак, у 2018 року було зафіксовано 21 випадок фізичної агресії проти журналістів, натомість, у січні-лютому-березні минулого року таких випадків було 18", - повідомляє служба інформації НСЖУ.

Наголошується, що ця цифра не остаточна і може змінитися в сторону зростання. Наприклад, перевіряється інформацією телеканалу BBC про побиття їх журналіста в Одесі 27 березня.

"Нині в Україні фіксується низький рівень розслідування і покарання винних за напади на журналістів. Це небезпечно тим, що включає механізм самоцензури. Адже, переживаючи за свою безпеку, журналіст не береться за гострі і потенційно небезпечні теми", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українського журналіста нагородили престижною премією

Міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Калиняк пішов у відставку після масових протестів, спровокованих убивством журналіста-розслідувача Яна Куцяка. Таку вимогу висунули його партнери з коаліції.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, скількох журналістів побили від початку 2018 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі