пʼятниця, 06 січня 2023 14:50

Різдвяний калейдоскоп від -20°С: синоптикиня шокувала прогнозом

Різдвяний калейдоскоп від -20°С: синоптикиня шокувала прогнозом
У Києві сьогодні, ближче до Святвечора, мороз почне щипати. Фото: pixabay.com

На Різдво, 7 січня, в Україну заходитиме справжнє морозне повітря. Як і належить взимку. Атмосфера законів дотримується.

Найближчої ночі температура повітря найнижча очікується у Київській, Чернігівській, Сумській, Полтавській, Черкаській, Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Буде -10...18°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Морози погуляють Україною, особливо східною, північною частинами та центром, а вже під Маланки-Василя, 13-14 січня, поступляться теплішому повітрю. Найближчої ночі дощ та мокрий сніг передбачаються у західних областях, вранці та вдень опади підсунуться до Вінниччини, Одещини. Більша частина території України буде без опадів завтра. Різдвяний калейдоскоп від 20 градусів морозу до п'яти градусів тепла", – ідеться в повідомленні.

При проясненнях на північному сході країни ймовірно місцями буде до -17...20°С. На решті території вночі термометри покажуть -4...11°С, у південній частині та на заході буде у межах 0...-5°С.

Вдень 7 січня температура повітря становитиме -3...9°С, на Сумщині, Чернігівщині, Харківщині, Луганщині Полтавщині до -10...14°С. У південній частині близько нуля, у західних областях 0...+5°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київ суне потужна негода: важливе попередження для водіїв

У Києві сьогодні, ближче до Святвечора, мороз почне щипати, температура повітря знизиться до -7...10°С. Вночі 7 січня очікується похолодання до -10...12°С. Вдень на Різдво передбачається у столиці -6...8°С. Сніг малоймовірний.

"Жодна потолоч не завадить відчути й відзначити наші Святвечір, Різдво, згадати усіх наших рідних і близьких, які сиділи з нами колись за прекрасним столом із кутею, згадати усіх, кого вбила людожерська Росія. Які також незримо сьогодні прийдуть на кутю. Українці з усього світу хай будуть сьогодні разом, живі, здорові, у вишиванках чи просто, щедрі, спокійні, впевнені, сильні й красиві", – написала Діденко.

За даними Укргідрометцентру 6 сiчня, у зв'язку з хуртовинами, на високогір'ї східної частини Закарпатської області очікується, а на високогір'ї Iвано-Франкiвської області зберігається значна сніголавинна небезпека.

Зараз ви читаєте новину «Різдвяний калейдоскоп від -20°С: синоптикиня шокувала прогнозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі