пʼятниця, 26 серпня 2011 16:23

Рівне вирішить проблеми з непотребом завдяки новому сміттєпереробному заводу

Тверде паливо із непотребу вироблятимуть на сміттєпереробному заводі на полігоні неподалік Рівного. На звалищі уже переорюють землю під фундамент. Восени туди мають завезти та змонтувати обладнання з Німеччини, яке готували під специфіку місцевого сміття.

Німецькі інвестори з компанії "ФФК" вкладуть у будівництво та "начинку" 16 мільйонів євро. На підприємстві працюватиме 53 українці, які пройдуть стажування за кордоном.

"Ресурси нашого полігону закінчуються. Він уже заповнений на 98% і місця там вистачить всього на 1-2 роки", - пояснює міський голова Рівного Володимир Хомко. – "Я кілька разів їздив до Німеччини і бачив, як у них заведено. Посортоване сміття іде у подальшу переробку, а із рештків роблять альтернативне паливо. Його спалюють на теплоелектростанціях та цементних заводах".

Рівненське підприємство оброблятиме тільки свіже сміття, яке пролежало просто неба не більше 3-х діб. Старе уже не підходить для переробки. Його пересипають землею та переорюють.

Брикети сурогатного палива купуватиме цементний завод у сусідньому райцентрі Здолбунів, який буде спалювати його у печах при температурі 1400 градусів.

Новий завод має запрацювати до кінця року. За рік із Рівного вивозять до 70 тисяч тон сміття.

Зараз ви читаєте новину «Рівне вирішить проблеми з непотребом завдяки новому сміттєпереробному заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі