середа, 04 червня 2014 20:33

Росіяни замість бойової техніки віддали із Криму металобрухт
8

З Криму українським військовим росіяни повертають металобрухт під виглядом бойової техніки. Все, що хоча б потенційно могло б їздити, стріляти і літати залишають собі. Про це миколаївським журналістам, які зустрічали черговий ешелон з Криму, повідомив начальник управління Центрального бронетанкового управління ЗСУ Володимир Дудар, пише "Укрінформ".

"Самі бачите, що росіяни повертають нам захоплену в Криму техніку, яка більше схожа на брухт. Це або та, яка вже не перебуває на озброєнні, або в несправному стані – з неї знято все, що можна було взяти. "Братський народ" не гребує нічим - знімає не тільки великі деталі, а й навіть дрібні. Більш нову техніку, яка модернізувалася на українських підприємствах у роки незалежності, наприклад, БМП-2, БТР-80 – не віддають. За моєю інформацією, наша сучасна техніка використовувалася росіянами навіть під час параду 9 травня в Криму", - сказав Дудар.

Те ж саме стосується і корабельного складу. Нові кораблі українського виробництва вже часів незалежності - корвети "Луцьк", "Тернопіль" - не віддають.

На сьогодні з Криму виведено близько тисячі одиниць різноманітної техніки, яку, по можливості, відновлюють у 145-му окремому ремонтно-відновлювальному полку, що дислокується в Миколаєві. Близько 20% техніки, яка прибула в неробочому стані, вже відновлено. Щоправда, далеко не вся вона буде ремонтуватися – якщо це економічно невигідно, то техніка списується й утилізується.

За словами командира 145-го полку Володимира Оліферука, особовий склад полку довелося збільшити вдвічі – за останні три місяці здійснено понад 900 ремонтів, що вчетверо більше, ніж у минулі роки.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни замість бойової техніки віддали із Криму металобрухт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі