неділя, 22 вересня 2024 17:04

Росіяни скидають більше бомб на Курщину, ніж на Сумщину

Росіяни скидають більше бомб на Курщину, ніж на Сумщину
Операція на Курщині дає свої плоди. Фото: РосЗМІ

Росіяни зараз більше обстрілюють територію Курської області, ніж Сумщину.

Дається взнаки перенесення бойових дій на Курщину, сказав речник оперативно-тактичного угруповання "Сіверськ" Вадим Мисник в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Перенесення бойових дій Силами оборони України на територію Курської області дається взнаки, і ворог міняє і характер цих обстрілів, і їхню структуру. Вони змушені у більшості здійснювати саме обстріли на своїй території, по своїх населених пунктах", - сказав Мисник.

Позаминулої доби ворог скинув на Сумщину 17 КАБів, а на територію Курської області, яка контролюється Силами оборони - 21 КАБ. Учора РФ випустила по території Сумської області 13 КАБів, а по території Курщини - 31 КАБ.

"Після проведення Курської операції ворог зі свого боку мінує вже і прикордоння, і посилено створює фортифікаційні споруди. А ми тут знаходимося у постійній бойовій готовності. У нас тут відбудована дуже ефективна система оборони на північному кордоні — це і щодо протидії ДРГ, і навіть вже на підходах підрозділів росіян до кордону ми намагаємося їх максимально нищити", - зазначив речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ змогли скористатись ситуацією для наступу на Курщину - аналітики

Активність ДРГ на кордоні знищилась.

"У зоні активних бойових дій це не дуже ефективно - застосування таких "фахівців ДРГ". Але по інших напрямках така можливість є. Та у нас побудована система реагування, і завдяки і підготовці фахівців, і застосуванню військово-технічних засобів ми своєчасно виявляємо такі спроби", - пояснив він.

Військові на різних напрямках, а це і Чернігівська область, і північ Сумщини, не дають росіянам вільно наближатися до кордону.

Видання The Guardian посилаючись на віднайдені документи, повідомило, що російське військове командування знало про підготовку наступу України в Курській області ще за кілька місяців до початку операції.

Документи МВС Росії, Федеральної служби безпеки та Генштабу РФ журналістам нібито передала наприкінці серпня "група українського спецпідрозділу" за кілька годин після виходу з Курської області.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни скидають більше бомб на Курщину, ніж на Сумщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі