четвер, 31 серпня 2023 17:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіян, які не хочуть воювати, морять голодом у ямах – Маляр

Росіян, які не хочуть воювати, морять голодом у ямах – Маляр
У росіян проблеми з підвезенням продовольства. Фото: eastnews.ua

У Росії проблеми з логістикою, загарбники запровадили обмеження на постачання продовольчих товарів своїм військовим на окупованих територіях.

На Сватівському напрямку росіянам видали розпорядження, що з вересня 2023 року припиняється продовольче забезпечення особового складу підрозділів. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Показово, що застосування обмежень у продовольчому забезпеченні для покарання особового складу стало однією з характерних особливостей проведення так званої спеціальної військової операції ЗС РФ в Україні", – вказала вона.

У серпні цього року біля Покровська Запорізької області росіян саджали у глибоку яму за небажання брати участь у бойових діях. У ямі сиділо понад 50 російських військових. Один раз на добу їм давали невеликі порції їжі.

Подібні способи росіяни використовують і для покарання цивільних на окупованих територіях. Їх карають за порушення комендантського режиму або під іншим надуманим приводом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ ліквідували понад пів сотні загарбників на Таврійському напрямку

Є інформація, що до Донецька масово прибувають мобілізовані. З них більшість – трудові мігранти з колишніх радянських республік. Вони прибули до РФ на роботу та отримали російські паспорти.

"Зі слів зазначених осіб, їх фактично силоміць, під конвоєм доставили на територію України. Наразі їх утримують під вартою у будинках, власників яких депортовано до Росії", – додала Маляр.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 31 серпня становлять уже понад 263 020 окупантів. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 610 російських загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Росіян, які не хочуть воювати, морять голодом у ямах – Маляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі