середа, 20 грудня 2006 10:30

Росія відновила кримінальну справу проти Ахмеда Закаєва

Головне управління Генеральної прокуратури РФ у Південному федеральному окрузі відновило раніше припинене слідство у кримінальній справі відносно Ахмеда Закаєва.

З офіційної заяви прокуратури виходить, що кримінальна справа, порушена ще в 2001 році, відновлена "у зв"язку з обставинами, що знов відкрилися". Активізація дій прокуратури пов"язана із розслідуванням обставин вбивства в Лондоні колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка.

Нагадаємо, що російські фахівці, які підключилися до розслідування Скотланд-Ярду, раніше заявляли про намір допитати в Лондоні Закаєва, а також Бориса Березовського. Пізніше Закаєв в інтерв"ю радіостанції "Эхо Москвы" висловив готовність зустрітися з російськими слідчими.

У матеріалах кримінальної справи від 2001 року Ахмед Закаєв обвинувачується по 11 епізодам злочинної діяльності, здійсненим на території Чечні в період з 1996-го по 1999 рік. Всі звинувачення були висунуті йому заочно. Закаєв встиг покинути Росію і отримав політичний притулок у Великій Британії.

У липні 2006 року прокуратура завела нову справу відносно Закаєва. Цього разу він був звинувачений в розпалюванні ненависті до осіб російської національності. Обґрунтуванням для звинувачень послужили численні вислови Закаєва в даних їм різним ЗМІ інтерв"ю, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія відновила кримінальну справу проти Ахмеда Закаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі