пʼятниця, 23 червня 2023 11:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія збільшила виробництво "Калібрів" у 3-4 рази

Росія збільшила виробництво "Калібрів" у 3-4 рази
Росія наростила виробництво "Калібрів" та Х-101. Фото: pixabay.com

Росіяни у 3-4 рази наростили виробництво ракет "Калібр" та Х-101.

Російська Федерація удосконалила також застосування ракетного озброєння і бойових дронів, заявив в інтерв'ю "РБК-Україна" заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький.

"Дійсно, по цих ракетах відбулося зростання виробництва. Так, росіяни виготовляють приблизно 30-40 ракет, у залежності від типу. Менше "Кинжалів", до шести одиниць. Рівень виробництва зараз навіть трохи більший, ніж був до повномасштабної війни", – сказав він.

Водночас велику кількість ракет зі свого арсеналу ворог використав з жовтня по січень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти почали використовувати новий аеродром для ракетних атак на Україну: фото

"Якщо проаналізуємо, то березень і квітень були доволі – не скажу, що спокійні – але застосування тоді ракетного озброєння було найменшим, починаючи з жовтня", – додав Скібіцький.

Окупанти накопичили свої резерви, відновили виробництво по більшості позицій, змінили або удосконалили тактику застосування і ракетного озброєння, і безпілотних літальних апаратів.

"Результат таких заходів ми побачили в травні. Особливо якщо брати показники по безпілотниках. Їх було використано найбільше, починаючи з жовтня минулого року", – пояснив представник ГУР.

"Калібр" ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина – опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 км. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

"Кинджал" ‒ це авіаційний ракетний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Ракети "Кинджал" запускають з літаків-носіїв, після чого вони летять із гіперзвуковою швидкістю (в 10 разів вище швидкості звуку) і маневрують в польоті.

Крилата ракета Х-101 ‒ це безпілотний літальний апарат, який можна запускати лише один раз. Траєкторія польоту ракети визначається аеродинамічною підіймальною силою крила, тягою двигуна і силою тяжіння.

Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю.

Зараз ви читаєте новину «Росія збільшила виробництво "Калібрів" у 3-4 рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі