понеділок, 04 квітня 2016 14:10

Росія зменшує кількість своїх військових на Донбасі, мобілізують місцевих - розвідка

Росія зменшує кількість своїх військових на Донбасі, мобілізують місцевих - розвідка
patrioty.org.ua

Командування армійських корпусів ВС РФ зменшує частку кадрових російських військовослужбовців в підрозділах на Донбасі. Тим часом вживаються заходи щодо примусової мобілізації серед місцевого населення. Про це заявили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"У зв'язку з регулярним розкриттям в міжнародних ЗМІ фактів безпосередньої участі Росії у збройній агресії проти України і різким збільшенням бойових втрат, командування 1 і 2 АК ВС РФ отримало наказ знизити до 20% частку кадрових російських військовослужбовців в підрозділах, які перебувають на передових позиціях. З цією метою, поряд із залученням місцевого населення тимчасово окупованих територій сходу України до проходження військової служби в окупаційних корпусах ВС РФ за контрактом, тривають заходи щодо його примусової мобілізації", - йдеться в повідомленні ГУР.

Встановлено, що в кінці березня взяті на облік всі чоловіки 18-45 років, які працюють на АТ "Сніжнянський машинобудівний завод" (Сніжне). "Призовникам" вказані місця збору, час (протягом двох годин) і порядок прибуття до військових частин корпусу.

Українська розвідка також повідомляє про нинішні місцях проходження служби і посади кадрових російських генералів, які в 2014-2015 роках брали безпосередню участь у збройній агресії Росії проти України на командних посадах у 2 АК (Луганськ) ВС РФ. Це Сергій Кузовлев, який з кінця 2014 року до весни 2015 командував 2 АК (Луганськ) ВС РФ, по поверненню в Росію в липні 2015 року призначений на посаду командувача 20 Армії (Воронеж) Західного ВО (Санкт-Петербург) ВС РФ; генерал-лейтенант Сергій Юдін, який в 2015 році командував 2 АК (Луганськ) ВС РФ, повернувся на посаду начальника організаційно-мобілізаційного управління Західного ВО (Санкт-Петербург) ВС РФ; генерал-майор ЗС РФ Олег Цеков, який з кінця 2014 року до весни 2015 командував 2 окремою мотострілковою бригадою (Луганськ) 2 АК ВС РФ, повернувся на посаду командира 200 окремої мотострілкової бригади (н.п. Печенга, Мурманська обл. ) Берегові військ Північного флоту ВМФ РФ.

Зафіксовані чергові факти поставок з території Росії боєприпасів і пально-мастильних матеріалів для потреб 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ВС РФ: в Амвросіївку прибули чотири паливозаправники, три вантажних автомобіля з боєприпасами, два автомобілі типу УАЗ; в Іловайськ - ешелон з дизельним паливом (320 тонн).

Українська сторона надала спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ інформацію про наявність 122-мм РСЗВ "Град", артилерійських систем калібром понад 100 мм і танків в районах Чорнухине, Горлівка, Ставки, Донецьк і Тернове.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 23 рази обстріляли позиції українських військ. Гаряче було на Донецькому напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Росія зменшує кількість своїх військових на Донбасі, мобілізують місцевих - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі