середа, 05 червня 2024 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія зруйнувала понад 210 тис. будівель в Україні - NYT

Росія зруйнувала понад 210 тис. будівель в Україні - NYT
Окупанти пошкодили в Україні понад 210 тис. будівель. Фото: ДСНС

Понад 210 тис. будівель в Україні зазнали пошкоджень з початку повномасштабного вторгнення РФ.

50% із них - на сході, пише New York Times. Жодне місто в Україні не зазнавало стільки руйнувань, скільки зазнав тимчасово окупований Маріуполь Донецької області.

"Журналісти разом зі вченими проаналізували супутникові знімки кожного міста, вулиці та пошкодженої будівлі за два роки великої війни. Серед міст, які нині є зруйнованими, чи зазнавали значних пошкоджень - Харків, Рубіжне, Бахмут, Мар'їнка, Ірпінь, Запоріжжя, Оріхів, Херсон, Нова Каховка, Олешки, портові Рені та Ізмаїл", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрон РФ влучив у промисловий об'єкт на Полтавщині

Попри захист Женевськими конвенціями, в Україні пошкоджені або зруйновані 106 лікарень і клінік, 109 культових споруд (церков, храмів, мечетей, монастирів) та 708 навчальних закладів (шкіл, коледжів, університетів).

"Ці оцінки є консервативними та не враховують території окупованого Криму або частини західної України, де точні дані зараз недоступні. Справжній масштаб руйнування більший і він продовжує зростати", - йдеться у матеріалі.

Дніпропетровщину в ніч проти 5 червня нещадно атакували росіяни. Вночі чотири ворожих дрони збили сили протиповітряної оборони над областю, заявив у середу очільник ДОВА Сергій Лисак у Telegram. По одному - у районі Дніпра та у Нікопольському районі. Ще два - у Криворізькому.

У ніч проти 5 червня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено шість БпЛА типу Shahed 131/136.

4 червня о 13:44 ворог завдав удару дроном-камікадзе FPV по населеному пункту Куцурубської громади. Постраждалих немає.

5 червня, на території дачного кооперативу Бузької громади внаслідок падіння уламків збитого ворожого БпЛА типу Shahed 131/136 повністю зруйновано один приватний будинок, крім того, пошкоджено близько 10 приватних будинків та два легкові автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «Росія зруйнувала понад 210 тис. будівель в Україні - NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі