вівторок, 20 січня 2009 11:50

Росія прокоментувала заборону на постачання зброї до Грузії

Росія не співробітничала і не співробітничає з Грузією у військово-технічній сфері. Таким чином, як повідомляє РИА Новости, у Федеральній службі з військово-технічної співпраці (ФСВТС) прокоментували президентський указ про заборону постачань зброї в цю республіку.

У службі, яка підвідомча Міністерству оборони, підтвердили, що жодних міжурядових угод з Грузією в цій сфері не підписувалося. Указ Дмитра Медведєва, як відзначили представники відомства, створює правову основу для обмеження контактів з іноземними державами, що торгують зброєю з Грузією.

У Тбілісі, у свою чергу, вважають, що на відновлення грузинської армії після серпневої війни цей указ не вплине. Глава аналітичного департаменту МВС Грузії Шота Утіашвілі повідомив "Коммерсанту", що основними партнерами країни у військово-технічній сфері є країни НАТО, включаючи США, а також Україна, Ізраїль та деякі інші держави. На його думку, партнери Грузії на згаданий указ президента РФ звертати уваги не будуть.

Тим часом директор Центру аналізу стратегій і технологій Руслан Пухов, якого цитує видання, припустив, що указ адресований "країнам прозахідної орієнтації, які можуть продати зброю Грузії, але на яких у Росії є ресурс впливу". Серед них він назвав Болгарію, Сербію, Чорногорію та Чехію.

Крім того, Пухов відзначив, що рішення російської влади припинить постачання продукції подвійного призначення до Грузії, які мали місце, не дивлячись на конфлікт між двома країнами. "Не секрет, що грузини багато чого отримували з Росії по напівофіційних каналах. Наприклад, "Камази". Та й ще іншу техніку подвійного призначення", - нагадав він.

Зараз ви читаєте новину «Росія прокоментувала заборону на постачання зброї до Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі