пʼятниця, 14 квітня 2023 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія пішла на виробництво ракет Х-50 з кількох причин – Ігнат

Росія пішла на виробництво ракет Х-50 з кількох причин – Ігнат
Речник командування ПСУ Юрій Ігнат пояснив, чому РФ вирішила виробляти ракети Х-50. Фото: скріншот з відео

Росія могла вирішити налагодити виробництво крилатих дозвукових ракет Х-50 з кількох причин.

Можливо, у ворога є більше ресурсів для виготовлення даного типу боєприпасів. Або цей процес просто дешевший. Таку думку висловив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в телемарафоні "Єдині новини" 14 квітня, передає Gazeta.ua.

За його словами, даний тип ракет не є новим, її розробки проводилися ще за часів СРСР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уникайте масових скупчень: у ЗСУ попередили про загрозу на Великдень

"У принципі це ракета такого ж типу як і ті, які Росія застосовувала проти наших об'єктів. Те, що вони намагаються їх створювати, це вони лише оголосили. Будемо сподіватися, що в умовах санкцій їм це буде не так просто зробити", – додав Ігнат.

13 квітня Генштаб ЗСУ заявив, що Росія планує почати серійне виробництво крилатих ракет Х-50. Це може вказувати на можливість посилення ракетних ударів по Україні цієї осені, вважає командування.

Від початку повномасштабної війни, 24 лютого 2022 року, Росія випустила по Україні 4750 ракет. Застосувала за 13 місяців 2475 ракет великої дальності вартістю $12,5 млрд. І близько 2,3 тис. ракет малої дальності вартістю $3,5 млрд, за даними ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Росія пішла на виробництво ракет Х-50 з кількох причин – Ігнат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі