середа, 10 червня 2009 16:19

Росія готова розмістити у себе елементи ПРО

Росія готова розмістити у себе елементи ПРО
Москва оголосила про готовність переглянути свою позицію щодо розміщення американської системи протиракетної оборони (ПРО) в країнах Східної Європи.

Про це заявив глава Пентагону Роберт Гейтс під час виступу перед сенатом у вівторок, 9 червня. Зміну позиції він пояснив тим, що Росія по-новому оцінила загрозу від Тегерана. Міністр оборони уточнив, що в ході однієї з зустрічей з російським прем"єр-міністром, Володимир Путін "принципово відкинув ідею про те, що у іранців з"явиться ракета, здатна досягти території Східної Європи, зокрема Росії, не раніше 2020 року".

"Факт того, що російській стороні довелося знову зустрітися з нами і визнати нашу правоту - і свою помилку - в оцінці актуальності іранської ракетної загрози. І тому я сподіваюся, що ми зможемо рухатися далі", - додав Гейтс.

Глава Пентагону уточнив, що тепер Росія навіть готова розглянути проект розміщення компонентів американської системи ПРО на своїй території. Правда, російська сторона поки що ніяк не коментує цю інформацію.

Адміністрація Джорджа Буша планувала розмістити до 2013 року десять ракет-перехоплювачів у Польщі, а також радар в Чехії під приводом захисту від передбачуваної ракетної загрози з боку Ірану. Проти планів США виступає Росія. У Москві неодноразово заявляли, що система ПРО націлена на стримування ядерного ракетного потенціалу Росії, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Росія готова розмістити у себе елементи ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі