понеділок, 08 січня 2024 10:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія активізує авіацію на лівобережжі Херсонщини

Росія активізує авіацію на лівобережжі Херсонщини
Окупанти намагаються вибити ЗСУ з позицій на півдні. Фото: pixabay.com

Російські війська активізували свою авіацію на лівобережжі Херсонської області, отримавши суттєві втрати у бронетехніці. Ворог обстрілює правий берег, аби завадити просуванню ЗСУ на лівий берег.

Росіянам не дає спокою присутність Сил оборони на лівому березі, заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 8 січня, передає Gazeta.ua. Намагаючись їх вибити звідти, загарбники зазнають суттєвих втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони півдня збили всі ворожі дрони

"Коли російські війська вивчали ймовірність повторних застосувань тактичної авіації на цьому напрямку, поки вивчали нові рубежі пусків, то активізували штурмові дії суходолом. Там ворог застосовував і невеличкі піші групи, і діяв за підтримки бронетехніки. Зараз, отримавши знову суттєві втрати у бронетехніці, - за минулу добу ми можемо сказати, що знищили 16 одиниць автобронетехніки ворога, яку вони намагалися застосовувати у штурмових діях. Ми бачимо знову активізацію ворожої авіації", - розповіла вона.

7 січня окупанти застосовували у напрямку лівого берега Херсонщини некеровані авіаційні ракети, а також керовані авіабомби.

"Однак ця ворожа авіаційна активність у рази менше ніж та, якої зазнавала Херсонщина до відчуття росіянами загрози для літаків", - додала Гуменюк.

Кількість ворожих артобстрілів на фронті дещо знизилася. На Таврійському напрямку їх зафіксовано 617 за минулу добу, повідомив 8 січня командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Зараз ви читаєте новину «Росія активізує авіацію на лівобережжі Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі