субота, 10 серпня 2024 14:20

Росіяни втратили ще один вертоліт Ка-52: що відомо

Росіяни втратили ще один вертоліт Ка-52: що відомо
Росіяни втратили ще один вертоліт Ка-52: що відомо. Фото: ТСН

У Росії продовжується сезон масових "вертольотопадів".

У суботу, 10 серпня, окупанти, вочевидь, втратили ще один свій вертоліт. Йдеться про гвинтокрил Ка-52 "Алігатор", вартість становить $16 млн. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Російські "військові кореспонденти" повідомили про втрату гелікоптера близько 12:15. За попередніми даними, цей вертоліт окупантів могли збити з переносного зенітного ракетного комплексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили за ніч збили над Україною 100% ударних дронів РФ

Де саме сталося ураження, росЗМІ наразі не повідомляють.

Що відомо про вертоліт Ка-52

Ка-52 "Алігатор" - російський розвідувально-ударний гелікоптер нового покоління. Цей гелікоптер здатен вражати броньовану та неброньовану техніку, живу силу та повітряні цілі на полі бою.

Цей літак може нести як протитанкові ракети, так і зброю типу "повітря - повітря" чи "повітря - земля". Сам Ка-52 має кілька модифікацій.

Максимальна дальність ураження гелікоптера становить від 15 до 20 км. Тому окупанти активно застосовують його на фронті.

У суботу, 10 серпня, Telegram-канали поширюють відео, на якому видно, що бійці ЗСУ, ймовірно, перебувають у селі Пороз Бєлгородської області РФ.

У село біля кордону з Україною нібито зайшли воїни 252-го батальйону. Кадри, зокрема, опублікував радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни втратили ще один вертоліт Ка-52: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі