неділя, 17 вересня 2023 07:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни пішли в оборону: показали свіжі карти контрнаступу
8

Аналітики ISW показали актуальні карти контрнаступу
Фото: ISW
Аналітики ISW показали актуальні карти контрнаступу
Аналітики ISW показали актуальні карти контрнаступу
Аналітики ISW показали актуальні карти контрнаступу
Аналітики ISW показали актуальні карти контрнаступу

Просування Збройних сил України на заході Запорізької області триває.

Російське командування змушене було передислокувати елітні формування й надати пріоритет обороні в цьому регіоні, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Кліщіївка була центром бойових дій в районі Бахмута протягом останніх тижнів. Передислокація будь-яких підрозділів 83-ї бригади ПДВ РФ на тлі українського просування в районі Кліщіївки свідчить про глибоке занепокоєння просуванням ЗСУ у західній частині Запорізької області.

Аналітики зазначають, що північноосетинські добровольчі батальйони "Штурм Осетії" та "Аланія", які діють на заході Запорізької області, 16 вересня опублікували фото, де нібито невеликий загін російської 83-ї окремої гвардійської десантно-штурмової (ДШВ) бригади діє в Нестерянці Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія РФ вдарила по Україні з землі і з повітря: є жертви

Водночас наприкінці червня частини 83-ї бригади були розгорнуті для захисту від контрнаступу навколо Кліщіївки. Вони були помічені в боях у цьому районі й наприкінці серпня.

Підрозділи 83-ї бригади РФ все ще діяли в районі Бахмута станом на 11 вересня, хоча частини бригади могли бути розділені між двома різними ділянками фронту.

Контрнаступальні операції ЗСУ закріпили в цьому районі низку відносно елітних підрозділів та з'єднань ворога. Йдеться, зокрема, про повітряно-десантні частини 98-ї дивізії, 83-ї бригади, 11-ї бригади, 31-ї бригади, 106-ї дивізії та 364-ї бригади спецпризначення головного управління ГРУ.

Досі в армії РФ не хотіли відправляти ці відносно елітні формування на допомогу в критично важливих оборонних зусиллях на заході Запоріжжя. Тим часом операції Сил оборони навколо Бахмута, схоже, перешкоджають російському командуванню зробити це в повному обсязі, підкреслили в ISW.

Розпочалася 571-ша доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Сили оборони продовжують захищатися на сході та півдні країни, повідомив уранці 17 вересня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Триває наступальна операція на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни пішли в оборону: показали свіжі карти контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі