вівторок, 27 червня 2023 10:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни отримують гроші за всиновлення викрадених українських дітей

Росіяни отримують гроші за всиновлення викрадених українських дітей
Росіяни всиновлюють українських дітей, щоб отримати гроші. Фото: eastnews.ua

Росіяни отримують за всиновлення українських дітей від 28 до 156 тис. рублів щомісячно.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець сказав про це в інтерв'ю ISLND TV.

"Як би це цинічно не прозвучало зараз, але для них це – just business. За кожну всиновлену українську дитину російська сім'я отримує 28 тисяч рублів щомісячно. Якщо це дитинка з інвалідністю, то цифра приблизно 156 тисяч рублів на місяць", – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрадених українських дітей перевиховують в дусі "руского мира"

Були випадки, коли з Сибіру на тимчасово окуповану територію України приїжджала російська сім'я й обирала відразу 10-12 українських дітей.

Існує механізм, за допомогою якого батькам або родичам викраденої дити можна її повернути. Необхідно звернутися особисто до Лубінця.

"Якщо ви звернулися до будь-кого ще, то я все ж таки наголошую на тому, що канал комунікацій – який-не-який – але він існує у нас. І поки я не знаю, що ви шукаєте свою рідну дитину на території РФ або на тимчасово окупованій території, я не можу офіційно навіть щось розпочати робити для повернення. Тому зверніться до мене, і ми зробимо все, щоб повернути", – наголосив він.

Це непростий шлях, але українській владі вдається це робити.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової за співучасть у викраденні дітей з України.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію і насильницьке переміщення російськими окупантами українських дітей на територію РФ. Підтримала притягнення до відповідальності винних.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни отримують гроші за всиновлення викрадених українських дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі