четвер, 19 травня 2016 16:08

Росіяни не підуть у наступ на Донбасі - Муженко

Росіяни не підуть у наступ на Донбасі - Муженко
Фото: www.rbc.ua

На сході України спостерігається активізація переміщення російських військ, але передумов для масштабного наступу немає.

Про це заявив в Брюсселі начальник Генштабу - головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко, повідомляє "Укрінформ".

"На сьогоднішній день не спостерігається створення якихось потужних ударних угруповань на якихось окремих напрямках. Дійсно, здійснюється переміщення техніки і озброєння - через те, що ділянка українсько-російського кордону не контролюється, допуск місії ОБСЄ на сьогодні російською стороною і відповідними незаконними утвореннями бойкотується. Тому така можливість - перекидання техніки, озброєння та особового складу є реальною", - підкреслив генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики намагаються підібратись до Слов'янська

Муженко повідомив, що в штаб-квартирі НАТО проінформував своїх колег в Альянсі про сценарії розвитку ситуації безпеки в Україні.

"Мова не йшла тільки про Донбас. Розглядалося широке коло питань і більш широкий спектр військових загроз щодо України", - додав начальник Генштабу.

Він зазначив, що мова йшла не тільки про Донбас, а й південному напрямку, яке на сьогодні є і може бути потенційно небезпечним для України.

Нагадаємо, раніше Генштаб повідомив, що у 2016 році бойовики 6 тисяч разів порушували режим тиші.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не підуть у наступ на Донбасі - Муженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі